Digital Smile Design

Opus Dental Clinic

Ce presupune Digital Smile Design?

Digital Smile Design este un procedeu computerizat, o tehnologie digitala moderna cu ajutorul careia medicul stomatolog proiecteaza zambetul final al clientului. Asadar, inainte de inceperea tratamentelor, fie ca vorbim despre fatete, implant dentar, coronate sau punti dentare, pacientul va putea vedea rezultatul final. Cu ajutorul Digital Smile Design, pacientul si medicul pot alege impreuna forma, nuanta, marimea lucrarilor de estetica dentara, totul corelandu-se cu proportiile fetei. Metoda vine in ajutorul pacientilor pentru a le prezenta felul in care dantura lor va arata la finalul tratamentului.


Cum functioneaza Digital Smile Design?

Tehnologia se bazeaza pe o serie de informatii ce se incarca intr-un program computerizat. Printre acestea se numara proportiile faciale si dentare. Utilizand o serie predefinite de fotografii digitale, o galerie de forme si modele de structuri dentare ce se aplica pe imaginea originala, pacientii vor putea sa-si vada viitorul zambet. Digital Smile Design permite planificarea detaliata a tratamentului, precum si o perspectiva realista asupra rezultatului final.

digital smile design opus dental clinic

Care sunt avantajele DSD?

DSD este un concept nou in stomatologie, digital, ce utilizeaza un program computerizat cu ajutorul caruia se obtine o simulare a zambetului pe care pacientul si-ar dori sa il obtina.

 • Calculeaza cu precizie pozitia implanturilor, in functie de masa osoasa a pacientului, astfel incat rezultatul final sa fie cel dorit.
 • Pacientii pot vizualiza cu ajutorul programului, rezultatul final si directiile de deplase a dintilor, daca recomandarea este de exemplu: utilizarea gutierelor de indreptare a dintilor.
 • Programul este util atat pentru medic (primeste indicatii precise) cat si pentru pacient (vizualizeaza rezultatul inainte de inceperea tratamentului).
 • Ofera posibilitatea armonizarii danturii cu trasaturile fetei.
 • Digital Smile Design permite simularea mai multor variante de tratament.

Etapele procedurii DSD

 • Primul pas consta in realizarea unui set de fotografii: portret in repaus si zambet-larg, arcada maxilara cu indepartare si constrator.
 • Se traseaza liniile de referinta in plan orizontal.
 • Paralela cu linia bipupilara si verticala - pe linia mediana a fetei.
 • Cu ajutorul unui arc facial digital, reperele se transmit la nivel dentar.
 • Se stabilesc corectiile si se va realiza simularea rasului.
 • Informatiile obtinute se transmit catre laboratorul de tehnica dentara. Apoi, tehnicienii vor realiza wax-up-ul pe model ce va putea fi prezentat ulterior pacientului. Acesta va fi "zambetul final".
digital smile design bucuresti
Opus Dental Clinic, experienta pe care o meriti!
Fa-ti programare!